ProjektbemutatĂł

“Jó kis hely”-Legyen közösségi tér Rinyaújlakon

EFOP 1.4.3-16- 2017-00021

Projekt kezdete: 2018.02.22.
Projekt befejezése: 2022.05.22.
Kedvezményezett: Rinyaújlak Községi Önkormányzat
Szerződött támogatás összege: 44 000 000,- Ft   A támogatás mértéke: 100 %

A projekt tartalmának bemutatása:
A „Jó kis hely” közösségi tér feladata és célja, hogy a gyerekekre és családjaikra irányuló meglévő fejlesztéseket, kezdeményezéseket, programokat összefogja, felkarolja, s elérhető módon biztosítsa a településen élő 0-25 éves korosztály, és szüleik számára. A „Jó kis hely” célja, hogy a hátrányos élethelyzetből induló 0-3 éves gyerekek számára a lehető legkorábban nyújtson segítséget, illetve lehetőséget arra, hogy veleszületett jó képességei zökkenőmentesen fejlődjenek, fejlessze készségeiket, és előkészítse az óvodára, majd később az időben történő iskolakezdés lehetőségére.

 A közösségi tér és a nyújtott szolgáltatások segítik a nélkülözésben élő családok gyerekeinek fejlődési elmaradásainak megelőzését. Segítik, hogy a szülőkkel, családtagokkal és más, a gyerek számára fontos személyekkel jó kapcsolat alakuljon ki, bevonják a szülőket a gyerek nevelésébe, pozitív mintákat közvetítenek, aktív kapcsolatot alakítanak ki a családokkal, a település intézményeivel és a lakóközösség egészével.

A „Jó kis hely közösségi” tér olyan szolgáltatást biztosít mind a gyermekek, mind a családok számára, amely elősegíti a szociális, érzelmi fejlődésüket, javítja az egészségi állapotukat, fejleszti a nyelvi, kommunikációs, tanulási képességeiket, felkészíti őket az intézményrendszerhez való alkalmazkodásra, erősíti a családot, praktikus életvezetési ismereteket nyújt és képes kialakítani az érintettekből egy egymást támogató, megtartó közösséget.

A projekt keretében a Jó kis hely szolgáltatásait ingyenesen, mindenki számára, mindennemű megkülönböztetés nélkül nyújtja, ezen belül elsődleges célcsoportja a 0-25 év alatti gyermekek és fiatalok, valamint szüleik. További célcsoport a helyi és tágabb közösség, melyben a gyermekek és fiatalok s nyugdíjasok élnek, a program területén működő, a gyermekekkel és családjukkal foglalkozó intézmények, szolgáltatások vezetői, munkatársai, civil és egyházi szervezetek, továbbá a helyi közösségek vezetői és tagjai alkotják.

Szakemberek jelenléte a Jó kis helyen:
Pszichológus, Védőnő, Fejlesztőpedagógus, Gyógyterapeuta, Óvodapedagóus, Tanár, Családsegítő

 

Programjainkból néhány:

  • Baba-mama klub
  • Karolgató
  • Kézműves foglalkozások
  • Adóságkezelés
  • Ügyintézés…­*

*Az aktuális programjaink és szolgáltatásaink időpontjai a  Jó kis hely hirdető tábláján olvashatóak

 


www.rinyaujlak.hu